Passaport Edunauta

La comunitat creix! Volem sumar 20 nous territoris per l’equitat educativa en el fora escola, t’uneixes?

Visibilitzem i acreditem els aprenentatges fora de l'escola i ampliem oportunitats educatives a través d’un passaport, un catàleg d’activitats i la col·laboració dels agents del territori.

Després de l’escola, els infants segueixen aprenent a molts racons dels seus barris i municipis, com quan assisteixen a un taller, un espectacle, visiten un museu o fan una extraescolar. Com podem reconèixer tots aquests aprenentatges? Com podem alinear amb tots els agents per construir un projecte de ciutat per l’educació més enllà de l’escola?

El Passaport Edunauta és una eina de l’Aliança Educació 360 impulsada amb la cooperativa +Educació per donar resposta a aquests reptes. El programa té per objectiu ampliar les oportunitats educatives dels infants de 3 a 12 anys, especialment d’aquells més desavantatjats, a través de l’acreditació i reconeixement d’aprenentatges en un passaport físic i un catàleg d’activitats construït amb tots els agents amb potencial educatiu.
Els passaports d’aprenentatge, una metodologia innovadora i reconeguda internacionalment, catalitzen i connecten tota la potència educativa d’un territori cap a l’equitat.

Proposem als infants un viatge a través del qual poden:

explorar i viatjar a les activitats de tots els espais 360 del seu municipi,
triar i crear el seu propi itinerari educatiu,
mostrar i fer visibles els seus aprenentatges,
celebrar i compartir el que ha après amb la resta de la comunitat.

El programa es construeix amb:

• El passaport, un llibret físic personalitzable on es segellen i recullen els aprenentatges, una eina lúdica per als infants i un recurs de seguiment per als professionals que els acompanyen.
• El catàleg que agrupa les activitats educatives del territori, organitzades per temàtiques, per aportar informació unificada i facilitar l’accés a la informació i l’anàlisi de l’oferta.
• Els superpoders, un marc de competència amb 9 competències clau com la curiositat, la creativitat o el treball en equip, que ajuden a visibilitzar i aprofundir en els aprenentatges i connectar-los amb el que aprenen dins l’escola.
• Un ecosistema compromès amb l’equitat educativa, amb agents prescriptors (escoles i centres socioeducatius) que motiven els infants a participar i entitats i equipaments que ofereixen activitats i segellen la participació.

Actualment, el Passaport Edunauta és present a 35 municipis, comarques o barris. Més de 16.000 infants de 200 escoles i més de 400 equipaments amb unes 1.500 activitats en formen part.
A la pàgina web del Passaport Edunauta trobaràs tota la informació sobre les activitats, el funcionament del programa i què has de fer per impulsar un nou territori edunauta.